Witam!
Dzisiaj mam dla Was przepis na moją ulubioną rybę, czyli łososia. Uwielbiam go w wielu postaciach np.: w sushi czy uwędzony. Salsa natomiast powstała przypadkiem, kiedy stwierdziłam, że warto wypróbować awokado w połączeniu z miętą. Efekty były zaskakujące!
Zapraszam!
Składniki dla 4 osób
4 filety z łososia
2 awokado
kilka liści mięty
sok z połówki cytryny i limonki
2 łyżki miodu
2,5 łyżki oliwy z oliwek
pieprz cytrynowy
Sposób przygotowania:
1. Rybę myjemy i kroimy na mniejsze porcje. Marynujemy oliwą, solą i pieprzem cytrynowym.
2. W blenderze miksujemy awokado, miętę, soki z cytrusów, miód i oliwę. Na koniec przyprawiamy pieprzem i solą do smaku.
3. Rybę smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor około 7 minut z każdej strony.
Podajemy na talerzu razem z salsą.
Smacznego!
A czy Wy też kochacie łososia? A może jednak wolicie bardziej polskie ryby? Napiszcie w komentarzu :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz!